GY.I.K

Főoldal GY.I.K

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEKVan-e garancia a tetőablakokra?
Tetőablakainkra örök élettartam garanciát adunk az üveg kivételével! Amíg a tulajdonos rendelkezik a garanciakönyvvel, a Lux Kft. a tetőablak javítást ingyen biztosítja a teljes használati idő alatt. Bízunk termékeink jó minőségében.

Hol tudom a tetőablakot beszereltetni?
Minden szakszerviz vállalja a tetőablakok beszerelését. Mi csak egyedi esetekben referencia beszerelést végzünk bemutató minta tetőablak céljából cégek részére kecskeméti szervizünkben. Több, mint két évtizedes gyártói és beszerelői szaktapasztalattal rendelkezünk és 450 autótípusba szereltünk már napfénytetőt az idők folyamán, így kérdés esetén pontos információt tudunk adni az ön által választott szakszerviz részére, hogy a tetőablakot megfelelően tudják beszerelni.

Postázni is tudják a tetőablakot részemre?
Igen, gyorsfutárral küldjük, vagy személyesen átvehető nálunk előzetes egyeztetés után.

Amennyiben tényleg olyan egyedi kialakítású a járművem és Önök elvállalják a beszerelést, meg lehet-e várni helyben amíg kész lesz?
Ha a mi szakértelmünkre van szükség az egyedi járműbe való beépítéshez, akkor időpontot egyeztetünk és természetesen megvárhatja a beszerelést.

Jó-e a tetőablak a járművembe?
Tetőablakaink univerzális típusúak, nagy valószínűséggel beszerelhető majdnem minden típusú járműbe. Ha mégsem biztos benne, akkor adja meg itt járműve adatait és néhány fényképet a tetőről:
napfénytető ügyintézés

Mennyi időt vesz igénybe a beszerelés?
A beszerelés általában 2 órát vesz igénybe. Egyes típusoknál az idő lehet több is, erről az ön által választott szakszervizben tud érdeklődni.

Az árak buttó árak?
Az árak tartalmazzák az ÁFÁ-t és a házhozszállítás díját is Magyarországon belül. Magyarországon kívülre való szállítás esetén, kérjük lépjen kapcsolatba velünk a szállítási díjakra vonatkozólag!

A beszerelésnek van-e plusz költsége?
Mivel csak egyedi esetekben vállaljuk mi a beszerelést, ezért a beszerelési költség is egyedi. Érdeklődjön a
napfénytető ügyintézés menüpontban!

Miért jobb a tetőablak, mint a légkondicionáló?
Egyik sem jobb a másiknál, viszont a tetőablak kiváltja a klímák rengeteg negatív tulajdonságát. A légkondicionáló ugyan jól hűt akár 40 fokos melegben is, kiszárítja a levegőt, ez pedig az arra érzékeny embereknél légúti és arcüreggyulladást okozhat, valamint a szemet kiszárítja így árpa is keletkezhet a szemhéjon. A baktériumok okozta szagtól sokan rosszul lesznek. A klíma folyamatos karbantartást igényel, évente fertőtleníttetni kell és ellenőriztetni a hűtőgázt, ráadásul még üzemanyagot is fogyaszt.
Ezzel szemben a tetőablak nem igényel külön karbantartást és nem fogyaszt energiát. Huzatmentesen levegőt cserél, ráadásul 120 km/h sebességig szinte zajmentes. Sok autón optikai tuningelemként is használják. Kialakítása miatt autóban dohányzóknak kimondottan előnyös.

Nem ázik be a tetőablak?
A tetőablak, mint minden termék, ha előírás szerint kerül beszerelésre, sosem ázik be. Két esetben beázhat, ha használója nyitva hagyja esőben, vagy az üveg alatti tömítőprofilt két havonta nem törli körbe szilikonolajos ronggyal. Oda beragadhatnak kisebb kavicsok, vagy ágacskák, amik megtörhetik a tömítőprofilt. A  gyári tetőablakoknál pont ezért csinálják meg a vízelvezető csatornákat az autó tetejébe: sokszor beáznak, és a csatorna egyből elvezeti a vizet, ahelyett, hogy az az ülésre folyna. Viszont a csatornák éppen emiatt az idő során elrozsdásodhatnak, kilyukadhatnak. Azért bonyolultabb az a megoldás, mivel az elromlott gyári ablakot nem lehet nagyobbra cserélni. Egy utólag beépített napfénytetőt viszont mindig ki lehet cserélni ugyanolyanra, vagy akár nagyobb méretűre is.

A tető merevségét rontja a tetőablak?
A tetőablaknak köszönhetően még merevebb lesz a tető, mint gyárilag volt. A modern autók költséghatékonysága miatt a tetőlemez legtöbbször csak egy nagyon vékony fémlemez, ami igazából esernyőként szolgál. Az alatta lévő hőszigetelő anyag és kárpit fel van rá ragasztva, hogy az úton ne rezonáljon. A tető merevségét nem a tetőlemez biztosítja, hanem az ajtók fölött körbefutó csőprofilváz. Gondoljunk a kabrió autókra: mi történne azokkal, akik felborulnak vagy fejreállnak, ha nem ilyen megoldást alkalmaznának a gyártók? A tetőablak kerete összecsavarozva szintén egy csőváz jelleget ad, ami kimerevíti a felső lemezt.

Igaz-e, hogy az eredeti, autógyári beszerelésű tetőablak nem ázik be, míg az utólagosan beépített igen?
Ha szakműhelyben végzik a beszerelést, akkor az legalább olyan színvonalat fog képviselni, mint a gyári napfénytető. Ez nem az utólagos beépítéstől függ, hanem a szakembertől. Ezért kell kérni a szerviztől egy garanciát a beépítésről! A beázás beépítési hiba mindkét esetben: 20 évvel ezelőtt még gumi tömítések voltak, nagyon kevés cég használt szilikon alapú műanyag tömítőt, ezért terjedt el ez a hír, hogy a gumi tömítés elrohad és utána beázik az ablak.
Az általános tévhit szerint ami puha, az gumi. De ez már nem igaz! Az általunk használt szilikon alapú műanyag tömítés -40 °C és 180 °C között ugyanolyan rugalmasságú marad és nem öregedik el.

Miért jobb a tetőablakon keresztül szellőztetni, mint az oldalablakon?
Mert nincs huzathatás, nincs zaj és a vákuum felül szívja ki a meleg levegőt, ami felfelé száll. A tetőablak huzat nélküli, hangtalan légcserét biztosít.

A gumi elöregedik a tetőablakban és beázik utána?
Ez nem hagyományos gumi, hanem szilikon alapú műanyag, amire 30 év garancia van, hogy nem romlik meg és nem tud tönkremenni. Ezek szilikon alapú műanyagból készülnek, nem gumiból. -40 °C és +180 °C között ennek a szilikon alapú műanyagnak a puhasága nem változik. Ezért tud a Lux többek között örök élettartam garanciát vállalni a tetőablakok és napfénytetők kapcsán az üveg kivételével. Mivel az üveget mi is úgy rendeljük más cégtől a napfénytető gyártásunkhoz.

Mivel lesz az autó feltörhetőbb, ha tetőablakot szereltetek bele?
Semmivel. Ha valaki üvegen keresztül akar betörni a kocsiba, akkor bonyolultabb felmászni a kocsi tetejére és onnan beereszkedni az autóba. Benyúlni nem is tudnak felülről. Ha a tolvaj üvegen keresztül akarja feltörni az autót, akkor az oldalüveget fogja beütni, mivel az a leggyorsabb.

A napot mennyire ereszti át a tetőablak?
20 százalékban, ami nem zavaró.

A napfénytető üvegeken van megjelölés?
Napfénytető üvegeinken a DOT, EU Közlekedésügyi Minisztérium jelölés szerepel, amely megfelel az USA és EU szabványoknak.
(EU) Európai szabványvizsgálat azonosítószáma: HS TEMPERED / E7 43R-011317
(USA) Amerikai Egyesült Államok szabványvizsgálat azonosítószáma: HS TEMPERED / DOT-663 AS3 M5539